Це унікальна можливість легко і просто збирати регулярні врожаї ваших смачних і корисних грибочків, а також отримувати задоволення від грибівництва і дарувати радісні емоції своїм рідним і близьким. З цими грибними брикетами тепер це стало легко і просто.
Для кожного з Вас з'явилася можливість проявити своє вміння грибника і вирощувати ці смачні грибочки, не виходячи з дому, без особливих навичок, отримуючи при цьому задоволення і забезпечуючи свою сім'ю свіжими, смачними та екологічно чистими грибочками, вирощеними своїми руками.
Грибні блоки - брикети Опенька Тополиного допоможуть Вам створити міні город у власній квартирі або на дачі.
Грибні блоки - брикети для вирощування Опеньків - це 100% екологічно чистий, натуральний, виготовлений українськими виробниками, продукт готовий до застосування. Вчасно поливайте і насолоджуйтеся!
Вирощування грибів у домашніх умовах стане цікавим і захопливим процесом, особливо для Ваших дітей, які збиратимуть врожаї грибочків, вирощених своїми руками! Це чудова можливість Вашим дітям спробувати себе в грибівництві, зазирнути у світ природи навіть у квартирних умовах. Ви отримаєте і свіжі, і корисні опеньки, а також захопливий процес вирощування!
Грибний брикет для вирощування опеньків буде цікавим і актуальним подарунком на будь-яке свято! Це заняття захопливе, смачне і дуже корисне!
Вміст грибного блоку - брикету:
Набір повністю готовий до використання! Обов'язково ознайомтеся з ІНСТРУКЦІЄЮ і дотримуйтесь, зазначеними в ній, рекомендацій.
Характеристики грибної коробки:
Ці гриби плодоносять цілий рік, і немає певного часу для збору плодових тіл.
Це не порошок, а пророщений на високоякісному зерні міцелій, який повністю готовий до використання і гарантує багато врожаїв.
Високоврожайний, тривалого зберігання!!!
Штам дає рясний урожай смачних грибів. Поверхня капелюшка гладенька, блискуча. До складу субстрату входять відходи деревообробної промисловості та сільського господарства, а також їх суміші: тирса твердолистяних порід, деревні стружки, солома (80-90%), пшеничні висівки, відходи обмолоту зерна, пивна дробина (10-20%). Компоненти субстрату добре змішують, зволожують до рівня 70-75% і розфасовують у поліетиленові мішки. Субстрат може бути виготовлений за допомогою використання тривалої пастеризації або стерилізації.
Норма внесення посівного зернового міцелію: 5% від вологої ваги підготовленого субстрату, що має температуру 22-25ºС.
Температуру в приміщенні бажано підтримувати на такому рівні, щоб у субстраті було 22-24ºС. За цієї умови міцелій повністю обросте субстрат за 28-36 днів. Після цього рекомендується знизити температуру повітря до 14-16ºС, збільшити подачу свіжого повітря до 5-6 об'ємів на годину, освітленість 100-200 люкс і підтримувати високий рівень вологості (90-95%) для ініціалізації плодоношення.
Температура під час росту грибів має залишатися на рівні 14-18ºС, вологість злегка знижуватися (85-90%), подача свіжого повітря і освітленість залишається на колишньому рівні. Плодові тіла за цих умов повністю формуються через 7-10 днів.
Цікава і корисна інформація:
Тисячі років до нашої ери люди користувалися дарами природи, ягодами, травами і грибами. Минув час і нічого не змінилося. Ми обираємо продукти харчування, подаровані нам самою природою: фрукти, овочі, рибу, м'ясо.
Гриби - одні з найдавніших організмів нашої планети, і їхня цінність велика для людини. Ходити восени лісом і збирати гриби - це одне з найбільших задоволень. Протягом багатьох століть гриби були делікатесом і ласувати ними могли тільки багаті люди.
Опеньки, гриби сімейства рядовкових. Збирати їх починають з кінця серпня і до осінніх морозів. Полюбляє старі пні, коріння хвойних і листяних дерев, і особливо часто оселяється на дубових і березових пнях, зустрічається навіть у районах вічної мерзлоти. Шапка справжнього опенька має вигляд кульки, опукла, потім випрямлена, оксамитово, коричнево-жовтого кольору. Краї шапки спочатку підгорнуті вглиб, потім випрямлені, смугасті.
Опеньки універсальні гриби. Вони піддаються всім видам кулінарної обробки. Їх варять, смажать, солять і маринують, сушать. У їжу йдуть здебільшого шапки, оскільки ніжки вельми волокнисті. Поживність опеньків майже така, як кефіру або ряжанки, більша, ніж моркви, капусти, огірків, цибулі та помідорів.
Корисні властивості опеньків
Опеньки містять до 90% води і білки, які добре засвоюються організмом, до речі, в сухих грибах білка більше, ніж у яловичині, у 2 рази, так само в них присутні моно- і дисахариди, клітковина. У літньому опеньку вітаміну В1 не менше, ніж у пекарських дріжджах, а фосфору і кальцію в грибах майже стільки ж, скільки і в рибі. Так само вони містять вітамін В2, С, Е, РР, магній, натрій, калій і залізо.
Опеньки малокалорійні (22 кКал) і слугують прекрасним доповненням під час дієт.
Опеньки рекомендують вживати за золотистого стафілокока і кишкової палички, вони також благотворно впливають на функціонування щитовидної залози. Так само в опеньках міститься маса протиракових речовин.
Деякі вважають, що опеньки мають проносну властивість.
Харчова цінність і хімічний склад опеньків
Опеньки - улюблені гриби всіх кулінарів світу. При правильному приготуванні, вони завжди дуже смачні, хрусткі та корисні. Їх використовують у багатьох дієтичних стравах і делікатесах, приправляючи різними спеціями і соусами, що робить цей сорт грибів справжнім витвором мистецтва, зробленим шеф-кухарем. Дуже легко і в домашніх умовах приготувати опеньки. харчова цінність продукту.
Ці гриби вже давно високо цінуються в медицині. Їх використовують як натуральні антибіотики, адже опеньки наділені багатьма противірусними властивостями. Допомагають вони і в разі виникнення злоякісних пухлин, оскільки їх протиракову дію відзначено медиками всіх країн. Опеньки будуть корисними і в разі кишкових захворювань, вони здатні боротися навіть зі стафілококом.
Опеньки, користь і шкода яких, безумовно, відомі кожному лікарю, містять багато міді та цинку. Тому, якщо у вас проблеми зі згортанням крові або з кровоносною системою загалом, то терапевт обов'язково порекомендує їсти побільше цих ласощів. Одна порція грибів на обід здатна поповнити денний запас цих елементів в організмі.
Користь опеньків полягає також у тому, що вони містять тіамін, дуже важливий і рідкісний у природі компонент. Він позитивно впливає на репродуктивну функцію і нервову систему. Мало кому відомо, що ці гриби можуть позмагатися з рибою за кількістю фосфору, що міститься в них. Також в опеньках багато йоду і калію.
Нашкодити можуть опеньки, якщо вони несправжні. Щоб правильно вибрати їстівні гриби, потрібно звернути увагу на ніжку. На ній має бути присутня "спідничка", тільки тоді гриб по праву можна вважати справжнім. Крім того, на капелюшку ви можете побачити маленькі крапки, які також свідчать про їстівність опеньків. У псевдогрибів він зазвичай гладкий, однотонний і слизький.
Пам'ятайте також, що опеньки потрібно варити як мінімум 30 хвилин. Тільки тоді всі токсини, що містяться в них, виварюються. Якщо ви збираєте гриби в лісі, подивіться енциклопедію, там детально описано їстівні та неправдиві опеньки, користь і шкоду цієї рослини, а також інші їхні характеристики.
Калорійність і харчова цінність опеньків
Ці гриби дуже популярні в дієтичному харчуванні. У них дуже низька калорійність: усього 22 ккал на 100 грамів продукту. Тому люди, які бажають швидко скинути вагу, можуть їх сміливо вживати на сніданок, обід і вечерю. Головне при цьому - мати здорову травну систему, щоб гриби легко і без проблем засвоювалися.
Біохімічний склад опеньків говорить про те, що вони дуже поживні. У них у великій кількості містяться вітаміни групи В, а також Е і С. Є й безліч мікроелементів, таких як залізо, калій, кальцій, мідь, фосфор і цинк. Виявлено в цьому сорті грибів і велику кількість золи, амінокислот, природного цукру і клітковини.
В основному опеньки складаються з води. Але в них також є білок - 2,6 г на 100 грамів, вуглеводи - 7,8 г на 100 і жири - 0,2 г на 100 грамів. Гриби опеньки, користь і шкода яких мають бути відомі кожному любителю страв із цього продукту, насправді можуть замінити повноцінний гарнір до м'яса або риби.